L’ajuntament posa en marxa un dispositiu especial d’atenció a persones vulnerables davant la previsió d’onada de calor

0
341
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Protecció Civil ha activat el PROCICAT per onada de calor, segons les previsions meteorològiques, demà dimecres s’inicia un episodi de temperatures màximes extremes, que poden arribar als 40 graus, que s’allargarà fins diumenge i que afectarà sobretot a les comarques de Ponent i Catalunya Central durant les hores centrals del dia.

Dispositiu especial des de l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca amb atenció especial per a les persones més vulnerables.

El dispositiu consisteix en atenció i seguiment telefònic per conèixer l’estat de salut de les persones grans o vulnerables, saber quines són les seves necessitats i oferir consells per evitar un cop de calor.

El consistori contactarà amb les gairebé 2.000 persones més grans de 75 anys per telèfon per conèixer el seu estat de salut i les seves necessitats.

Amb la finalitat de preservar el màxim possible aquest col·lectiu i que no surtin al carrer, l’Ajuntament ofereix un servei especial per portar la compra d’alimentació o medicació a domicili.

Per sol·licitar aquest servei es pot contactar amb el número de telèfon 93.635.64.02 o bé al correu electrònic ssocials@sabarca.cat.

Les mesures es prenen després que Protecció Civil hagi activat el Pla de Protecció Civil de Catalunya per calor extrema i hagi avisat de risc per a la població.

Des de Protecció civil ha fet una crida a extremar les precaucions.

Consells davant la calor

.-Cal hidratar-se molt sovint. Beveu força aigua i eviteu beure alcohol i fer àpats copiosos.

.-Eviteu sortir al carrer en les hores de màxima insolació i, per tant, tasques com anar a comprar, realitzeu-les preferentment en les primeres hores del matí o per la tarda quan el sol ja declina.

.-Convé que les persones que treballin a l’aire lliure duguin el cap cobert amb una gorra i beguin més aigua de l’habitual.

.-Igualment és molt recomanable que si sortiu a fer esport com córrer o anar en bicicleta, ho feu en les hores de menys calor, a primera hora del matí o al vespre.

.-Persones amb malalties cròniques, mainada i gent gran són els qui més pateixen els efectes de la calor severa. Cal que s’hidratin sovint. Cal tenir en compte que els infants i les persones grans no tenen sensació de set encara que s’estiguin deshidratant.

.-Si no disposeu de ventilador o aire condicionat a casa, una bona solució és passar al menys un parell d’hores en un indret com un centre comercial o un equipament públic com una biblioteca on hi hagi aire condicionat.

.-Es recomana especialment visitar un cop al dia, en la mesura del possible, a  familiars o persones grans que viuen soles per assegurar-se que s’hidraten i segueixen els consells davant les temperatures elevades. Recordeu mantenir en tot moment les mesures de seguretat i higiene atesa la situació de pandèmia (distància, mans i mascareta).

.-Si teniu mascota, penseu en el seu benestar i traieu-la a passejar en les hores més fresques, feu que durant el dia tingui força aigua a l’abast i que estigui a l’ombra.

Publicitat