Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca ha obert espais climatitzats perquè puguin anar-hi persones vulnerables que no tinguin aire condicionat a casa.

La mesura es posa en marxa arran la pujada de les temperatures i forma part del paquet d’accions que du a terme el consistori per protegir especialment les persones més vulnerables.

Des d’avui dijous està obert el Teatre Núria Espert per acollir les persones que necessitin protegir-se de la calor, l’horari serà de 11.00h a 14.30h i de 16.30h a 19.00h.

A l’equipament també hi haurà aigua per a les persones que ho necessitin.

D’altra banda, l’Ajuntament continua amb les trucades telefòniques a les persones més fràgils per conèixer el seu estat de salut i recordar conselles per evitar cops de calor.

Davant l’augment de les temperatures cal mantenir la casa fresca, baixant les persianes a les hores de més sol i obrint les finestres durant la nit. Cal mantenir-se a les zones de la casa més fresques i, en la mesura de les possibilitats, refrescar l’ambient amb ventiladors o d’altres aparells de refrigeració.

Al carrer cal buscar l’ombra, no sortir de casa a les hores de més sol, protegir-nos amb una gorra i portar roba lleugera i que no quedi ajustada.

També cal limitar l’activitat física, beure molta aigua i refrescar-se sovint i no prendre begudes alcohòliques i evitar els àpats copiosos o calents.

Publicitat