Sant Andreu de la Barca podria tornar al toc de queda nocturn

0
1130
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya aprova la nova petició de la Generalitat que afectaria als municipis de més de 20.000 habitants amb un índex superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants, Sant Andreu tornaria al toc de queda nocturn la setmana vinent.

La modificació de criteri, va passar d’una incidència de 250 casos per cada 100.000 habitants a 125 a municipis de més de 5000 habitants, el TSJC va considerar que aquest criteri no responia a una mesura de contenció de la pandèmia, i que ha de ser per protegir la salut i no per motius de seguretat o d’ordre públic.

Ara la Generalitat ha demanat la mesura de restricció de mobilitat nocturna amb aquest criteris:

Municipis de més de 5.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada igual o superior a 250 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies.

Municipis de més de 20.000 habitants que presenten un índex d’incidència acumulada superior a 125 casos diagnosticats per 100.000 habitants en els darrers 7 dies.

Per la Generalitat la restricció de mobilitat nocturna pretén reduir les interaccions socials que es produeixen en horari nocturn atès que són les més freqüentades per les franges d’edat amb major incidència de la malaltia actualment i, en conseqüència, evitar situacions de contacte de risc, tenint en compte que en relació amb aquestes franges la cobertura vacunal és encara insuficient.

Aquestes mesures entraran en vigor si el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya les aprova i afectarà a 62 municipis, entre els que es troba la nostra ciutat, una decisió que el TSJC prendrà dilluns.

Publicitat