Les Associacions de Protecció Civil podrien optar a rebre la Creu de Sant Jordi

0
483
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca durà a ple aquesta tarda, en el primer ple presencial després que els darrers mesos s’hagin fet de manera telemàtica per la pandèmia, una declaració institucional de suport a la proposta presentada per les associacions de voluntaris de Protecció Civil a Catalunya perquè els sigui concedida la Creu de Sant Jordi.

La petició de registre de la candidatura va arribar el passat dia 16 de juny en un escrit remès per Protecció Civil de Sant Vicenç de Castellet, on s’explica en detall, per exemple, la quantitat d’associacions de protecció civil que en l’actualitat hi ha a Catalunya, i nombre de voluntaris que desenvolupen aquesta feina de manera altruista.

Una petició, la concessió de la Creu de Sant Jordi, per la tasca duta a terme durant la pandèmia, en l’escrit, que pretén reconèixer la tasca de centenars de voluntaris que van respondre a les necessitats, en molts casos i en innumerables poblacions d’arreu del territori, com únic recurs, de resposta a les més diverses tasques de suport a la població.

Amb humilitat, l’escrit explica que “els Voluntaris i les Voluntàries de Protecció Civil, no pretenem ser ni més ni menys que cap altre col·lectiu que en aquest episodi pot haver col·laborat també de forma molt activa. Altres entitats disposen de molta infraestructura i entre les seves organitzacions també inclouen personal professional i per tant retribuït. No és el nostre cas. A les AVPC de Catalunya, no hi ha ni un sou. Ni tampoc en demanem”, però deixant clar que “cal citar també, que tots ells i elles, han posat en risc la salut pròpia i la dels seus, tot i fent serveis a aquells que ho havien de menester, pel sols fet de ser membres de Protecció Civil. A canvi de res.”

Encara que l’escrit de Sant Vicens de Castellet detalla la tasca feta per aquesta associació, els números són, sens dubte, extrapolables a totes les poblacions de Catalunya on Protecció Civil te presencia.

Carta Dep-Cultura
Publicitat