Apagada general i cacerolada contra la pujada del preu de la llum

0
829
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

El preu de l’electricitat arriba dia a dia a preus màxims, un preu que va arribar ahir dijous a 288 euros el megavat.
L’import dels rebuts en elmillor dels casos s’ha incrementat un 40%, en altres aquest s’ha duplicat o triplicat.
Per a moltes famílies i negocis es una situació insostenible, sobretot donada l’actual pandèmia, i que venen de aguantar com han pogut el negoci obert, o bé famílies senceres amb els seus membres sense feina o en ertos, es per això que diverses formacions polítiques han convocat un apagada general i carcerolada per aquesta tarda a entre les 22:00 i les 22:30, les fomacions convocants son Esquerra Republicana, EHBildu, BNG, Junts, Cup, Més per Mallorca i Més Menorca.

Així mateix a la iniciativa llençada per aquestes formacions polítiques s’han sumat entitats municipalistes, com l’ Associació Catalana de Municipis (ACM), l’Associació de Municipis per la Independència (AMI) i Associació de Micropobles de Catalunya (AMC).
En un comunicat conjunt, les entitats municipalistes han criticat l’augment continuat de les tarifes elèctriques i han defensat l’impuls d’un nou model i mesures que reverteixin la situació. Les tres entitats han sostingut que hi ha una manca de control sobre el preu de l’electricitat que afecta, sobretot, a “les persones i famílies més vulnerables”.

Publicitat