El govern de la Generalitat endureix les mesures restrictives Anti-Covid, Bars i Restaurants, els més afectats

0
326
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Aquest matí han comparegut el Vicepresident Pere Aragonès i la Consellera Meritxell Budó per informar de les noves mesures del Covid-19. Aragonès ha explicat que “si la situació ho requereix s’aprovaran mesures més dures. En cada moment s’han de prendre les mesures adequades tenint en compte les conseqüències econòmiques i socials que comporten”. La consellera Budó ha dit que «la gran mesura que ens ha d’acompanyar aquests mesos és el nostre comportament individual, que té conseqüències en nosaltres mateixos, però també té conseqüències directes en tota la comunitat«.

Aquestes són les noves restriccions aprovades avui i que entraran en vigor el proper dilluns 21 de desembre, fins el dilluns 11 de gener:

Activitats socials:

· Limitades a 6 persones màxim. Els festius 24, 25, 26 i 31 de desembre a més de l’1 i 6 de gener les trobades hauran de ser de 10 persones màxim sempre i quan siguin de 2 bombolles.

Limitació de mobilitat:

· Continua el perímetre de Catalunya tancat excepte per a visites a familiars o gent propera. També des d’avui a les 6 del matí, queda restringida la mobilitat comarcal en TOTA la setmana fins el proper dia 11 de gener. A excepció de segones residències, visites familiars o hotels amb reserva.

Mobilitat horària:

· Continua el confinament nocturn de 22 hores a 6 del matí. El día 24 i 31 de desembre començarà a la 1 de la nit i la Nit de Reis a les 23 hores.

Ampliació de restriccions al servei d’hosteleria:

· Els establiments poden obrir al públic pels esmorzars i pels dinars, amb l’obertura en 2 franges horàries: de les 7:30 a les 9:30 del matí, per esmorzars, i de les 13:00 a les 15:30. A la tarda només podran obrir de 19 hores a 22 hores per recollir i les entregues domiciliàries es podran fer fins les 23 hores.

Comerç:

· Comerços i Centres Comercials continuaran oberts amb les mateixes limitacions d’aforament a dia d’avui: 30%.

Instal·lacions i equipaments esportius:

· Aforament del 30% i amb cita prèvia.

Cultura:

· Les activitats culturals continuaran obertes amb un aforament del 30% sempre i quan no sobrepassin les 1000 perones.

Ensenyament:

· El curs es reprendrà el dilluns 11 de gener, aquesta ampliació servirà per detectar casos de contagi durant les festes.

Empreses:

· Es segueix recomanant el teletreball.

Auqestes mesures es revisaran de nou el 28 de desembre i podrien ser modificades en cas d’empitjorament de dades.

Publicitat