Desarticulada una organització criminal, assentada a Sant Andreu de la Barca, dedicada al tràfic d’haixix pel Mediterrani

· En el decurs de l'operació s’ha saldat amb 26 persones detingudes i s’han intervingut 1,8 tones d’haixix
· L'organització utilitzava embarcacions d'alta velocitat per transportar l'haixix des del Marroc a Catalunya

0
2597
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Mossos d’Esquadra de la Divisió d’Investigació Criminal (DIC), juntament amb agents de la Guàrdia Civil i de la Policia Nacional, han desarticulat una organització criminal establerta a Sant Andreu de la Barca, dedicada al tràfic d´haixix per via marítima amb origen Marroc. Durant l’operació s’han detingut 26 persones, de nacionalitat marroquina i espanyola, i s’han intervingut 1800 quilos d’haixix i una arma de foc curta amb un silenciador.

L’origen d’aquesta operació es remunta a l’any 2020 després d’una operació en la qual es van detenir quinze persones per la suposada comissió d’un delicte de tràfic de drogues. La seva anàlisi va portar els investigadors fins a una altra organització criminal establerta a Sant Andreu de la Barca.


Imatges de l’operació Mikonos del passat dia 30 de novembre

El modus operandi de l’organització

Les indagacions han permès identificar els líders de l’organització que operaven des de la clandestinitat i que organitzaven tant el tràfic de cànnabis per Europa, a mitja escala per obtenir finançament, com la importació de grans partides d’haixix per via marítima. Cal destacar que feien servir embarcacions d’alta velocitat per transportar la droga des del Marroc.

A l’octubre es va dur a terme un operatiu amb mitjans aeris, marítims i terrestres en què es van intervenir 1.800 kg d’haixix a bord d’una embarcació quan pretenia fer un desembarcament de la droga a la costa d’Alacant. Durant l’abordatge de l’embarcació els tripulants van intentar llançar part del carregament al mar però posteriorment els agents el van recuperar.

El 30 de novembre es va establir un dispositiu policial en el qual hi van participar més de 200 agents dels tres cossos policials amb el suport de mitjans aeris on es van realitzar quinze entrades i escorcoll a les localitats de Sant Andreu de la Barca, Vilafranca del Penedès, Castellar del Vallès, Segur de Calafell i Tarragona. Es va intervenir una arma de foc de 9mm amb un silenciador, 100 kg de cànnabis processat, 2.300 plantes de cànnabis, una embarcació semirígida d’alta velocitat, tres telèfons satèl·lit, onze vehicles i 85.000 euros en efectiu.

Segons fonts policials, aquesta investigació posa de manifest que les organitzacions criminals que operen al Camp de Gibraltar tendeixen a establir infraestructures de suport al narcotràfic a la zona de Llevant i Catalunya, probablement per la pressió policial que s’està duent a terme en aquesta zona.

Després de passar a disposició judicial set dels 26 detinguts van ingressar a presó i la resta va quedar en llibertat amb càrrecs.

Publicitat