Protecció Civil activa el pla PLASEQCAT per una fuita de Clorur de Tionil a l’empresa XPO Logístic de Castellbisbal (Actualitzada)

0
1962
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Al voltant de les 22:00 hores Protecció Civil activava, en fase d’alerta, el pla PLASEQCAT, a l’empresa XPO Logístic, de Castellbisbal, per una fuita de Clorur de Tionil, concretament una fuita de 200 litres que havia besat per causes que encara estan per esbrinar.

Els Bombers de la Generalitat hi han desplaçat 12 dotacions entre les quals el furgó de risc químic, 7 bombes rurals, 3 vehicles lleugers de coordinació i comandament així com també del Grup d’Incidents Tecnològics (GRIT) per donar suport a l’actuació.

Els efectius han accedit a l’interior de l’empresa equipats amb l’equip d’intervenció NBQ, establint un control d’accessos i també una zona de descontaminació. Han segellat amb sepiolita un toll en fase líquida del producte vessat del bidó, mentre que des de fora de les instal·lacions  es segueix fent seguiment de l’incident comprovant l’evolució dels vapors cap a l’exterior.


Imatges del desplegament, aquesta matinada, dels serveis d’emergències a la zona afectada.

Els Bombers també han evacuat a zona segura el conductor d’un camió que es trobava a prop de l’empresa.

L’Agència de Residus de Catalunya s’ha activat i se’n farà càrrec de la retirada del producte vessat.

Una vegada s’ha activat l’alarma interna, l’empresa ha evacuat a tots els treballadors que es trobaven en aquest moments en el seu torn de treball, una vintena, sortosament no s’han de lamentar ferits.

Al lloc també s’han desplaçat operatius dels Mossos d’Esquadra i del Sistema d’Emergències Mèdiques SEM i policia local de Castellbisbal.

A l’hora de tancar aquesta noticia (1:30), els serveis d’emergències continuaven treballant a la zona, la fuita no ha suposat cap risc per la població.

ACTUALITZACIÓ 8:45
Protecció Civil desactiva l’Alerta del PLASEQCAT per la fuita de clorur de tionil a l’empresa XPO Logística de Castellbisbal (Vallès Occidental)
L’agencia Catalana de residus ha finalitzat les tasques de recollida del producte vessat, que ha quedat encapsulat en bidons.

PLASEQCAT

Publicitat