L’Ajuntament edita una guia de consells, jocs i retallables igualitaris

Ha editat una guia de consells, jocs i retallables per evitar distincions entre persones

0
167
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

La nina per a la nena i el tren per al nen. El vestidet rosa per a la nena i el blau per al nen o la cuineta per a la nena i el cotxe per al nen. La distinció de gènere entre homes i dones també ha estat present durant molts anys en els regals que fem als més petits de la casa amb motiu del Nadal.

L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca treballa per aconseguir la igualtat entre les persones i acabar amb aquestes distincions i ho fa posant especial èmfasi en els més petits.

Amb aquesta finalitat, enguany l’Ajuntament ha editat una guia de consells, jocs i retallables per a la igualtat, amb il·lustracions que són obra de l’artista Teresa Herrero. Aquest nou recurs arribarà a totes les bústies de la ciutat durant els pròxims dies i també serà accessible a la web municipal.

L’alcalde Enric Llorca ha destacat que “avançar cap a la igualtat és una obligació que, ara més que mai, hem d’afrontar com a societat” i ha afegit que “amb iniciatives com aquesta volem fomentar altres perspectives per a que els nens i nenes creixin lliures i iguals”.

De la seva banda, el regidor d’Igualtat, Rubén Castro, ha subratllat que “els jocs, joguines i llibres ens poden ajudar a promoure altres formes de relacionar-nos, reconeixent la diversitat i trencant amb prejudicis sexistes”.

 La guia ofereix un total de vuit consells que podem tenir en compte a l’hora de comprar els jocs o les joguines. Entre d’altres coses, recorda que no hi ha colors ni joguines de nens o de nenes; que cal evitar jocs violents o sexistes; que és positiu seleccionar les joguines adaptades a l’edat del nen o nena i que es bo fomentar els jocs en equip i cooperatius.

Introduir la diversitat també en els jocs, ja sigui sexual, d’origen o física, és un element important i que també es contempla a la guia de l’Ajuntament, a més de combinar els jocs tranquils amb altres més actius.

La guia compta també amb un llistat de llibres diversos, inclusius i no sexistes, que es poden comprar a les botigues i que també es poden trobar a la Biblioteca Aigüestoses.

Font: Ajuntament de Sant ANdreu

Publicitat