L’AMB activa el dispositiu especial de vialitat hivernal a les rondes de Barcelona

Un vehicle amb pala llevaneu i escampador de sal s’activarà davant de possibles calamarsades o amb temperatures inferiors als 3 °C
És la primera vegada que s’activa des del 8 de gener del 2021

0
603
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

L’AMB ha activat el dispositiu de serveis viaris hivernals a les rondes de Barcelona davant les previsions meteorològiques que anuncien una possibilitat elevada de tempestes acompanyades de calamarsa o neu rodona en qualsevol punt durant la jornada de diumenge.

Aquesta planificació entra en joc quan Protecció Civil de la Generalitat activa la prealerta del pla NEUCAT o quan el Servei Meteorològic de Catalunya activa els avisos per calamarsades. En aquest moment es posa en servei un equip que es prepara per mobilitzar-se en qualsevol moment i netejar la calçada en aquestes vies de circumval·lació que són vitals per garantir una bona mobilitat a l’àrea metropolitana.

Tot i que no es preveu que la cota de neu baixi dels 400 o 500 metres, la presència de calabruix a la calçada pot resultar perillosa i esdevenir un element altament lliscant.
Aquest protocol d’actuació consisteix en un equip amb un vehicle amb una pala llevaneu acoblada i un escampador de sal que s’activa automàticament en dues circumstàncies: quan cau una forta calamarsada o bé quan la temperatura baixa dels 3 °C a la Ronda de Dalt.

L’equip de Rondes de l’AMB explica que cada cop s’activen menys el protocol de vialitat hivernal. Fa anys, s’activava dues vegades l’any de mitjana, mentre que només s’ha posat en marxa en dues ocasions en els últims quatre anys.

Publicitat