Sant Andreu podrà optar a les subvencions del Departament d’Acció Climàtica per dissenyar i implantar a la ciutat les Zones de Baixes Emissions

Durant aquesta setmana se celebrarà una jornada tècnica i informativa per als ajuntaments, entre els quals es troba el de Martorell, per poder acollir als ajuts, on es tractaran qüestions jurídiques relacionades amb les ZBE.

0
378
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Tots els municipis entre 20.000 i 230.000 habitants, entre els quals es troba Sant Andreu de la Barca podran optar a les subvencions per dissenyar i implantar zones de baixes emissions (ZBE) per als anys 2022, 2023, 2024 i 2025. Així ho ha fet públic el Departament d’Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural. Un crèdit que començarà amb 4,5 milions d’euros per aquest mateix 2022, arriban als 6 milions.

El Departament vol donar suport als municipis en la definició i l’execució dels projectes relacionats amb les ZBE després que el Govern, organitzacions i agents socials i econòmics van subscriure l’Acord per a la millora de la qualitat de l’aire a Catalunya.

A més de Sant Andreu de la Barca, 65 són els municipis que es podran acollir a aquests ajuts: Terrassa, Badalona, Sabadell, Lleida, Tarragona, Mataró, Martorell, Santa Coloma de Gramenet, Reus, Girona, Sant Cugat del Vallès, Cornellà de Llobregat, Sant Boi de Llobregat, Rubí, Manresa, Vilanova i la Geltrú, Castelldefels, Viladecans, el Prat de Llobregat, Granollers, Cerdanyola del Vallès, Mollet del Vallès, Vic, Figueres, Esplugues de Llobregat, Gavà, Sant Feliu de Llobregat, Igualada, Vilafranca del Penedès, Blanes, Ripollet, Lloret de Mar, el Vendrell, Sant Adrià de Besòs, Montcada i Reixac, Olot, Cambrils, Sant Joan Despí, Tortosa, Barberà del Vallès, Salt, Sant Pere de Ribes, Sitges, Martorell, Premià de Mar, Salou, Sant Vicenç dels Horts, Pineda de Mar, Calafell, Santa Perpètua de Mogoda, Molins de Rei, Castellar del Vallès, Valls, Olesa de Montserrat, el Masnou, Palafrugell, Vila-seca, Esparreguera, Sant Feliu de Guíxols, Amposta, Vilassar de Mar, Manlleu, les Franqueses del Vallès, Sant Quirze del Vallès i Banyoles.

Des de la Generalitat, es vol contribuir a la mitigació del canvi climàticmillorar la qualitat de l’aire, especialment pel que fa als contaminants diòxid de nitrogen (NO2) i partícules en suspensió de diàmetre inferior a 10 micres (PM10), i reduir la contaminació acústica.

El departament vol incloure en aquestes subvencions, la redacció de projectes de disseny de ZBE, tant d’informes tècnics com d’estudis de viabilitat. Amb un import màxim de subvenció de 25.000 euros, i la implantació de ZBE, amb un màxim d’ajut de 200.000. Amb aquestes xifres, no es superaria el 85% del cost total de les actuacions.

Un projecte que es vol finalitzar el primer semestre de l’any 2023.

Publicitat