Ana Alba reclama més presencial de mossos a la ciutat “per contribuir a reduir la sensació d’inseguretat que pot tenir una part de la població”

0
371
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Foto: Aj de Sant Andreu de la Barca

L’alcaldessa de Sant Andreu de la Barca, Ana Alba, ha tornat a reclamar el aquest matí més efectius dels Mossos d’Esquadra a Sant Andreu de la Barca “per contribuir a reduir la sensació d’inseguretat que pot tenir una part de la població”.

Sant Andreu TV, a través d’una enquesta pròpia, va posar de relleu aquesta insatisfacció amb la seguretat a la ciutat, on a la pregunta de: Quin es el grau de satisfacció que tens de seguretat a la ciutat?, el 64,1% de les respostes indicaven que el grau de satisfacció amb la seguretat a la ciutat està entre 1 i 5 punts, destacant amb una nota d’1 el 16,9% que seria la nota amb més percentatge de respostes rebudes, 92.

Alba s’ha reunit avui dijous amb el nou cap dels Mossos d’Esquadra de la Regió Policial Metropolitana Sud, Miquel Esquius, a qui ha traslladat aquesta demanda.

A la reunió, l’alcaldessa ha subratllat els resultats de l’estudi del Ministeri de l’Interior fets públics el passat dia 2 de juny, on s’indicava que Sant Andreu de la Barca és una de les cinc ciutats de Catalunya en la que es redueixen els delictes, durant el primer trimestre de 2022 respecte al mateix període del 2021, encara que ha apuntat que “necessitem més efectius dels Mossos per incrementar la sensació de seguretat”.

La reducció de delictes, el primer trimestre de 2022, va ser d’un 8,64% respecte al mateix període de 2021, però respecte al primer trimestre de 2020 estan un 66,29% per sobre.

El responsable de la policia catalana a la zona metropolitana sud ha recordat, segons han informat fons municipals,  que a finals de l’estiu sortirà una nova promoció de l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya i que una part dels nous policies estarà destinada a la zona nord del Baix Llobregat.

Col·laboració policial

Alba ha assegurat que “la reunió ha esta molt profitosa” i ha dit que  “hem reiterat la voluntat de continuar col·laborant de manera estreta amb els diferents cossos amb competències a la ciutat per donar resposta a les necessitats de la població”.

 

Publicitat