Protecció Civil Catalunya activa l’Alerta del pla PROCICAT per onada de fred

0
985
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Protecció Civil de la Generalitat ha activat aquest migdia l’alerta del pla PROCICAT per onada de fred en base a les previsions meteorològiques emeses pel Servei Meteorològic de Catalunya.

La propera nit i matinada i la del diumenge al dilluns es preveu que es pot superar el llindar de fred a tot el territori català excepte al nord-est (Alt i Baix Empordà), i a l’extrem sud-oest (Montsià, Terra Alta i Baix Ebre), a casa de l’afectació del vent en aquestes comarques.

Les glaçades seran fortes al Pirineu i entre moderades i febles a la resta, i la distribució geogràfica serà extensa.

Protecció Civil ha informat de l’onada de fred als municipis demanant-los que informin al CECAT dels espais que tinguin habilitats per a acollir les persones que ho necessitin i també que activin els procediments i convenis que disposin per aquesta situació.

Igualment, el cos de Mossos d’Esquadra també vetllarà per detectar i gestionar en coordinació amb els municipis i el CECAT ajuda per als sense sostre en cas de necessitats excepcionals.

Davant aquesta onada de fred, es recomana molta prudència en la mobilitat en cas de trobar gel a la calçada. També cal extremar les precaucions amb els aparells de calefacció als habitatges, i garantir sempre una correcte ventilació.

Publicitat