Sant Andreu disposarà d’aparcaments segurs i tancats per a bicicletes a l’estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

0
169
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

FGC ha licitat obres de construcció en diferents estacions, concretament 10 que connecten la xarxa ferroviària de la línia Llobregat-Anoia, entre les que s’inclou Sant Andreu de la BArca a més de Martorell, Bellaterra, Can Feu Gràcia, Valldoreix, Piera, Sant Vicenç els Horts, Manresa Alta, Sant Andreu de la Barca, Sant Vicenç de Castellet i Pallejà.

Els treballs consisteixen en fabricar i instal·lar l’habitacle en l’entorn immediat de les parades de tren, en dos formats diferents, un de 6×4 metres amb capacitat per a 54 bicicletes, i un de 6×6 per a 34.

Aquestes deu estacions són les primeres on s’instal·laran els bicitancats però s’anirà incrementant la dotació de places a totes les estacions de la xarxa de Ferrocarrils, de manera que la tendència és que totes siguin places segures i tinguin més proximitat a l’estació.

Inicialment, es preveu la instal·lació d’alguns sistemes d’aparcaments segurs per a l’1,5% de les validacions d’FGC (unes 4.000 places). Això significa multiplicar per 4 l’actual oferta d’aparcament de bicicletes a l’entorn de les estacions d’FGC. L’oferta s’anirà augmentant a mesura que la demanda ho vagi justificant fins a arribar al 3% de les validacions (8.000 places segures).

Actualment, el 45% de les estacions d’FGC compten amb places d’aparcament per a bicicletes amb alguna mesura de seguretat. I el 52% de les estacions compten amb U invertides a la via pública de l’entorn de  200 metres al voltant dels accessos.

Publicitat