Dades preocupants de risc de contagis de coronavirus a Sant Andreu a l’inici de Setmana Santa

0
979
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
Hemeroteca

S’inicia la Setmana Santa amb males noticies en els indicadors de contagis del coronavirus a Sant Andreu de la Barca.

Si fa escassament 20 dies la tendència era clarament a la baixa, arribant als 84 punts de risc de contagi i fregant la línia groga, de risc moderat, 20 dies després aquesta xifra s’ha quadruplicat, arribant als 377 punts, molt per sobre de la ja considerada línia vermella que està en els 100 punts, paral·lels als indicadors generals que ens arriben d’arreu del territori.

Experts epidemiòlegs aconsellen un manteniment de les restriccions, i fins i tot endurir-les fins que la campanya de vacunació massiva pugui començar de forma efectiva a Catalunya, una campanya que a hores d’ara esta a l’aire, ja que les quantitats de vacunes que s’havien d’enviar a Catalunya no han arribat i es preveu, com així ho van confirmar des del govern de la Generalitat, no arribarien de forma continuada fins la primera quinzena d’abril.

La solució passa per la vacunació

El que si tenen clar els experts es que la solució a la propagació de contagis passa per la vacunació massiva, exemple clar al tenim a Gibraltar, amb més del 70% de la seva població (35.000 residents + 2.000 treballadors transfronterers) ja està vacunada amb les dos dosis, i el 90% amb una dois, això està permetent que a Gibraltar, no tinguin des de fa dies cap cas d’hospitalització o mort per covid.

Les autoritats gibraltarenyes han aixecat el toc de queda , i des d’aquest cap de setmana ja no serà obligatori l’ús de la mascareta a l’aire lliure.

Al gràfic podem veure el número de vacunes administrades per cada 100 habitants i per comunitats autònomes a l’Estat espanyol a data 24 de març
Estadística: Número de vacunas contra el coronavirus administradas por cada 100 habitantes en España a fecha de 24 de marzo de 2021, por comunidad autónoma | StatistaA data 20 de març, així està la situació de vacunació arreu del món, vacunes administrades per cada 100 habitants.
Estadística: Número de dosis de vacunas contra el coronavirus administradas por cada 100 habitantes en países seleccionados a fecha de 20 de marzo de 2021 | Statista
A nivell mundial aquest son els percentatges de vacunació en el total de la seva població.

 

 

Dades de Sant Andreu de la Barca

A Sant Andreu de la Barca a dia d’avui tenim 2.382, un 8,64% de la població vacunades en primera dosi, i 1.092, un 3.92% del total de 27.558 habitants de la nostre ciutat.

En quant a pacients ingressat per covid 19, tenim 1 persona, els casos acumulats des de l’inici de la pandèmia son de 2.284 i 58 persones han fet el traspàs diagnosticades positives de covid-19, segons dades del departament de Salut de la Generalitat de Catalunya

Publicitat