Protecció Civil de la Generalitat activa l’Alerta del pla VENTCAT per la previsió de fort vent demà dimarts

El vent serà més intens al matí, sobretot a les comarques del prelitoral de Barcelona i Tarragona, on es podran superar els 72 km/h
Extremeu la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure a les zones afectades pel fort vent
Retireu de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent

0
542
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Protecció Civil de la Generalitat ha activat en fase d’alerta el Pla Especial d’Emergències per risc de Vent a Catalunya VENTCAT per les fortes ventades que el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) preveu que afecti la meitat oest de Catalunya, a la Catalunya Central i al litoral i prelitoral central i de Tarragona.

Segons l’SMC, les ratxes més intenses es produiran al matí, sobretot a les comarques del prelitoral de Barcelona i Tarragona, on es podran superar els 72 km/h. Al Pirineu i al massís del Port, el llindar d’avís se superarà a cotes elevades.

Extremeu la prudència en la mobilitat i en les activitats a l’aire lliure, ja sigui en zones urbanes pel risc de caiguda de branques, arbres o altres elements estructurals, com també a les zones rurals. Cal evitar aquestes zones arbrades, incloses les d’àmbit urbà, mentre bufi el vent fort a les zones afectades. Es recomana que les activitats previstes a l’exterior es realitzin només si es pot garantir la seva seguretat, comprovant que no hi ha risc de caiguda d’objectes que puguin produir danys. Cal tenir especial cura amb els elements mòbils tipus carpes o similars i amb la proximitat d’arbrat, bastides i murs de tancament susceptibles de ser inestables.

A nivell preventiu i en àmbits urbans, cal retirar de façanes i balcons els elements que puguin quedar inestables i caure pel vent. Especialment, cal vigilar les decoracions nadalenques, i si no es pot garantir la seva subjecció, millor retirar-les. Tampoc és segur protegir-se darrera murs o cartells publicitaris si no són estables.

Protecció Civil de la Generalitat recomana limitar la mobilitat a aquella imprescindible i evitar els contactes socials fora de la bombolla de convivència.

Consulteu els consells de Protecció Civil de la Generalitat davant les ventades a interior.gencat.cat/ventades

Cal extremar les precaucions en la mobilitat a les zones on el vent bufi fort i seguir els consells del Servei Català de Trànsit:

Reduir la velocitat, corregint les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle.

  • En el cas d’avançar vehicles de grans dimensions, vigilar especialment amb la distància de separació lateral.
  • Fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada.
  • Subjectar el volant de manera segura i forta.

Es recomana prestar atenció a l’evolució meteorològica i seguir els consells i les possibles incidències.

Publicitat