Ja hi ha data per quan podrien començar a funcionar els mòduls per ampliar el CAP de l’avinguda constitució

0
506
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Imatge virtual del mòdul

Ho vam anunciar el passat 4 de desembre, el departament de Salut instal.larà mòduls en un espai cedit per l’ajuntament a tocar al Centre d’atenció primària de l’avinguda constitució, per ampliar l’espai de l’ambulatori.

Ara ja tenim la imatge del tipus de mòduls que des del departament  de Salut instal·larà per d’entre d’altres aspecte poder fer PCR i proves fora dels centres, que esponjaran els serveis i garantiran la seguretat de professionals i ciutadans durant la pandèmia

Uns mòduls que seran gestionats pels mateixos CAP

Així ho ha anunciat el departament de Salut, que indica que ja s’han iniciat els tràmits per poder començar amb les instal·lacions arreu del territori, e total s’instal.alaran mòduls a 114 centres d’atenció primària de tot Catalunya.

La voluntat és traslladar a aquests espais annexos l’activitat relacionada amb el coronavirus –proves PCR, tests ràpids, identificació de contactes, exploracions, etc.– per garantir els dobles circuits. L’objectiu de Salut és procurar amb urgència que el sistema públic d’atenció primària pugui desenvolupar la seva activitat en espais diferenciats per patologies, per assegurar una major seguretat de professionals i ciutadans dins els centres.

En els mòduls, s’hi podrà fer l’atenció a persones amb problemes respiratoris i símptomes de la COVID-19. Sobretot estan pensats per als CAP que ara tenen dificultats d’espai per mantenir un circuit separat entre l’atenció dels pacients amb sospita de COVID-19 i els que hi van per altres motius. La previsió és que, a partir de gener, comencin a entrar en funcionament.

A la Regió Sanitària Metropolitana Sud està prevista la instal·lació de 18 mòduls de suport que s’ubicaran al costat dels CAP següents: CAP Abrera, Abrera; CAP Pou Torres, Begues; CAP Can Bou, Castelldefels; CAP La Gavarra, Cornellà de Llobregat; CAP Cunit, Cunit; CAP Ramona Via, el Prat de Llobregat; CAP Lluís Millet, Esplugues de Llobregat; CAP Dr. Bartomeu Fabré Anglada, Gavà; CAP Amadeu Torner, l’Hospitalet de Llobregat; CAP La Florida, l’Hospitalet de Llobregat; CAP La Granja, Molins de Rei; CAP Olesa, Olesa de Montserrat; CAP Pallejà, Pallejà; CAP Sant Andreu de la Barca, Sant Andreu de la Barca; CAP Sant Just, Sant Just Desvern; CAP Sitges, Sitges; CAP Vilafranca Nord, Vilafranca del Penedès, i CAP Sant Joan, Vilanova i la Geltrú.

Publicitat