Marc Giribet, alcalde de Sant Andreu, demana la ciutadania un consum responsable d’aigua

0
607
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Demà, el govern de la Generalitat aprovarà un decret per declarar una situació de preemergència al sistema Ter-Llobregat per aplicar mesures transitòries.

L’alcalde de Sant Andreu, Marc Giribet, davant de la situació actual, demana un consum responsable d’aigua a la ciutadania.

El Govern de la Generalitat no esperarà que els embassaments arribin al límit del 16% de capacitat i demà avançarà l’estat d’emergència per sequera en aquells municipis que depenen de les conques internes amb els nivells d’aigua més baixos, cosa que comportarà “noves mesures d’estalvi a tots els nivells i en tots els sectors“. L’objectiu és “aprofitar al màxim” les poques reserves disponibles davant “els pitjors escenaris d’escassetat“, segons va explicar la portaveu del Govern, Patrícia Plaja, i el director de l’Agència Catalana de l’Aigua, Samuel Reyes, durant la roda de premsa posterior a la reunió de l’Executiu de la setmana passada.

El Govern decretarà, demà dimarts, la situació de preemergència al sistema Ter-Llobregat per aplicar mesures transitòries i d’adaptació de forma consensuada abans d’arribar a la declaració efectiva d’emergència.

Publicitat