La Generalitat posa en marxa la web institucional d’eleccions autonòmiques del 12M

Ciutadans i formacions polítiques hi poden consultar tota la informació actualitzada sobre els comicis
Com a novetat destacada d’aquestes eleccions, els residents a l’estranger (CERA) podran descarregar directament les paperetes des de la pàgina web
La informació s’anirà actualitzant diàriament amb dades rellevants sobre juntes electorals, candidatures, escrutinis i resultats

0
132
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

El Departament de la Presidència ha posat en marxa el web institucional eleccionsparlament.cat, en què els ciutadans i les formacions polítiques poden consultar tota la informació relacionada amb els comicis del pròxim 12 de maig.

Segons la Generalitat, la pàgina web vol donar resposta a tots els dubtes que puguin sorgir als electors, com els requisits que es necessiten per poder votar, les diferents modalitats de vot (presencial, per correu, de persones amb malaltia o discapacitat…), la constitució de les meses electorals i tot allò relacionat amb la jornada electoral. A més, inclou informació sobre el funcionament del sistema electoral català, de l’escrutini i de com es reparteixen els escons.

Enguany, una de les novetats destacades és que l’electorat resident a l’estranger (CERA) podrà descarregar directament les paperetes a la pàgina web. Des de la modificació de la llei electoral l’octubre de 2022, per la qual s’eliminava el vot pregat, els residents a l’estranger reben d’ofici la documentació per votar a l’adreça en què consten inscrits al cens electoral de residents absents (CERA). Ara, si les paperetes no arriben a temps, les podran obtenir al portal web.

Les formacions polítiques també hi tenen un apartat específic, on poden trobar tota la informació necessària per concórrer a les eleccions, normativa o impresos electrònics per presentar una candidatura.

La pàgina s’anirà actualitzant durant el procés, amb els acords que adoptin les diferents juntes electorals, amb les candidatures proclamades o informació del mateix procés, i el dia 12 de maig hi haurà la difusió dels resultats de la votació. La web està disponible en català, aranès i castellà.

Publicitat