Protecció Civil Catalunya desactiva l’alerta INUCAT i es manté la PRE-ALERTA al nord del país

0
136
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Protecció Civil Catalunya ha desactivat l’alerta del Pla especial d’emergències per inundacions de Catalunya (INUNCAT), un cop ha finalitzat l’episodi de precipitacions intenses i per acumulació. El Pla INUCAT es manté en fase de Prealerta perquè durant la tarda d’avui encara hi ha un avís del Servei Meteorològic de Catalunya per superació del llindar d’intensitat (20 l/m2 en 30 min) al Ripollès, Osona, Berguedà i Lluçanès.

El telèfon d’emergències CAT112 ha rebut, durant tot l’avís, 1.233 trucades que corresponen a 791 serveis. Per comarques, destaquen el Vallès Occidental (452); Baix Llobregat (391); Barcelonès (210); Vallès Oriental (33); Moianès (25); Bages (19); Osona (10); Alt Penedès(9); la Selva (9); Alt Camp (7); Garraf (7) i Maresme (7). Per municipis les trucades s’han fet des de Terrassa (135); Sant Cugat del Vallès (131); Barcelona (130); Sant Boi de Llobregat (85); Sabadell (60); Cornellà de Llobregat (41); Rubí (43); Sant Joan Despí (36); Viladecans (36); l’Hospitalet de Llobregat (35) i Sant Feliu de Llobregat (35).

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya les estacions que han registrat més acumulació de pluja (mm/24 h) durant el dia d’ahir són Viladecans (123 mm) Sant Cugat del Vallès ( 98,8mm) el Prat de Llobregat (98,2 mm) Terrassa (91,9 mm) Sabadell –Parc Agrari (91,7) Rellinars (90,1 mm)

Pel que fa a les superacions del llindar d’intensitat (mm/30 min) destaquen Barcelona (22,5 mm), Sabadell (20,6 mm), Viladecans (21,2 mm) i Tarragona (23,5 mm).

Els Bombers de la Generalitat han rebut un total de 568 avisos per serveis relacionats amb el temporal de pluja des de diumenge a les 20.00 hores. Per Regions d’Emergència, on han rebut més avisos és a la Metropolitana Sud, amb 301, seguida de la Metropolitana Nord, amb 167, la Centre amb 35, Girona amb 29, Tarragona amb 18, Lleida amb 19 i Terres de l’Ebre amb 2.

Entre les 18.00 hores i les 22.00 hores d’ahir, va ser quan els Bombers van rebre més avisos, un total de 244. Aquests van estar, principalment, a la Regió d’Emergència Metropolitana Sud (151) i Nord (66), i els municipis amb més avisos des de l’inici de l’episodi de pluges Sant Boi de Llobregat (44), Cornellà de Llobregat (37), Viladecans (29), Sant Cugat del Vallès (29) i Terrassa (27).

El servei més destacat d’aquest episodi de pluges ha estat a Terrassa, al pavelló municipal de Can Jofresa, on a les 19.12 hores d’ahir dilluns els Bombers van activar-se perquè estaven cedint les bigues de la coberta. Un cop van arribar les dues dotacions van observar que una planxa de la coberta havia col·lapsat a la zona de grades, sense cap persona ferida, ja que el pavelló s’havia evacuat preventivament abans de l’arribada dels serveis d’emergències.

Quant a incidències més destacades cal destacar la manca de subministrament al Baix Llobregat a la zona de Viladecans-Gavà-Castelldefels a 908 abonats, d’acord amb la informació facilitada per Endesa ja ha estat resolta. A les carreteres que es van fer restriccions i control de velocitat a dos punts de la C-17 pk 42-44 (Seva) i pk 2-5 (Montcada i Reixach) que encara es mantenen.

L’Agència Catalana de l’Aigua (ACA) informa que els aforaments dels rius de les conques internes han augmentat significativament durant l’episodi de pluges, però ara ja s’estan normalitzant.

En aquest sentit, l’ACA ha donat per finalitzat l’avís de risc hidrològic per l’increment de cabal del riu Llobregat tant al Papiol com a Sant Vicenç dels Horts, ja que tot i que el cabal és superior a l’habitual, ja no suposa un risc. El cabal circulant pel riu es mantindrà encara en valors per sobre dels ordinaris durant unes hores i per tant cal mantenir les precaucions.

Publicitat