Sant Andreu de la Barca participa en el DOCS Barcelona

0
157
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Arriba una nova edició del Docs Barcelona, el festival internacional de cinema documental, que programa del 2 al 12 de maig, 40 llargmetratges i 10 curts a sales i espais de Barcelona, i en nou municipis més al Docs A Prop, amb el suport de la Diputació de Barcelona.

La 27a edició del Doc Barcelona programa les projeccions al CCCB i els cinemes Renoir Floridablanca i fora de Barcelona a Arenys de Mar, Granollers, La Garriga, Manresa, Martorelles, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Tona.

La programació d’enguany explora una gran diversitat de temes com el colonialisme, els perills del món digital, l’empoderament de les dones, les diferents formes i expressions de l’amor, entre d’altres.

El festival s’inaugura aquest dijous 2 de maig amb “Agent of Happiness”, una coproducció entre Hongria i Buthan dirigida per Arun Bhattarai i Dorottya Zurbó que es va presentar al Festival de Sundance i que qüestiona l’etiqueta de Bhutan com a país més feliç del planeta.

Com a novetat, el festival estrena la secció Docs&Cat, per posar de relleu la diversitat de produccions i de temàtiques dels documentals fets a casa nostra. Com és habitual, bona part de la programació es podrà seguir en línia a través de la plataforma Filmin.

Durant el certamen més d’una cinquantena de directors i directores convidats passaran per les sessions, com el tàndem creatiu format pels francesos Raymond Depardon i Claudine Nougaret, que rebran el Premi Docs d’Honor i de qui s’oferirà una retrospectiva, amb una xerrada a la Filmoteca de Catalunya.

Quatre pel·lícules al Docs A Prop

La selecció de títols de l’apartat Docs A Prop, que es podrà veure en nou municipis fora de Barcelona, la conformen quatre documentals:

  • “Binu. Història de dues estrelles”, de Guillem Cabra i Mar Clapés, sobre la determinació dels propietaris de El Racó d’en Binu, el primer restaurant català en rebre dues estrelles Michelin fora de Barcelona.
  • “Casa Reynal”, de Laia Manresa, en què la directora busca rescatar la casa familiar de l’àvia morta abans que la propietat es vengui.
  • “Pelikan blue”, de László Csáki, un documental d’animació sobre les desventures de tres joves a l’Hongria dels 90 que falsifiquen bitllets de tren per veure món viatjant.
  • “Pure unknown” de Valentina Cicogna i Mattia Colombo, dedicat a la lluita de la metgessa forense, Cristina Cattaneo, per donar dignitat als cossos sense nom que arriben a la costa italiana.

Consulteu el calendari de projeccions del Docs A Prop a Arenys de Mar, Granollers, La Garriga, Manresa, Martorelles, Sant Andreu de la Barca, Sant Boi de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts i Tona.

Teatre Núria Espert

Binu. Història de Dues Estrelles: Divendres 10 de maig – 18:00h
Casa Reynal: Divendres 10 de maig – 20:00h

Publicitat