Raúl Montilla, periodista i escriptor, presentarà el seu darrer llibre, “Las Hijas de la Fábrica”, a Sant Andreu el proper dia 19 de juny

0
116
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Raúl Montilla, periodista i escriptor, presentarà a Sant Andreu de la Barca el seu darrer llibre, “Las hijas de la Fábrica (Grijalbo) ”, i ho farà el proper dia 19 a les 19:00 hores al CRA, antic Ajuntament, a la plaça Anselm Clavé.

La darrera obra de Montilla s’endinsa en el que molts andalusos van haver de fer a la dècada del anys setanta, haver de deixar la seva terra i començar una vida nova a més de mil kilòmetres del seu poble de naixement.

Millers d’andalusos, però també d’altres indrets de la geografia espanyola, van decidir, donada la situació que vivien a la seva terra, emigrar a Catalunya i com van fer les protagonistes del llibre de Montilla, amb el tren anomenat “El Sevillano”, tren que va portar a milers d’andalusos a Catalunya cercant un futur millor.

La lectura del llibre, sobretot als que tenim una certa edat, en transporta a reunions familiars, on el que detalla Montilla, ho hem escoltat en primera persona de familiars que van haver de prendre aquesta decisió, una decisió de deixar tot enrere, que generava més incertesa i pors que seguretat, però que s’havia de prendre.

Sinopsis de “Las Hijas de la Fábrica”
“Extraradi de Barcelona, dècada dels setanta.

En el barri tot està canviant a gran velocitat. Les fàbriques i els blocs de pisos han transformat el que abans eren rasos, però encara queda molt per fer. Les protestes proliferen i no sols reclamen col·legis i parcs, també demanen més drets en una Espanya que viu encara submisa pel franquisme. Una d’aquestes veus és la de Leonor.

La cordovesa va emigrar al nord a la recerca d’un futur millor. Deu anys després, el preocupa el rumb que han pres els seus fills. Sobretot Lucía. Ferma defensora de la lluita obrera, la jove ha aconseguit el somni de molts en la perifèria de Barcelona: treballar en la SEAT, la mítica fàbrica de cotxes. No obstant això, aquesta fita porta inesperats desafiaments a la família.

 Leonor, Lucía i, més tard, Esperanza i Laura hauran d’aferrar-se als seus ideals quan la vida els mostri la seva cara més amarga. Tres generacions de dones que seran testimonis d’un temps marc.”

Per: Manel Gómez

Publicitat