“Sentir com a pròpia la defensa dels drets LGBTI+, perquè totes les persones som igual de diferents”, el Govern de la Generalitat aprova la Declaració Institucional del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+

El text reivindica que la lluita pels drets LGBTI+ ha de ser diària, individual i col·lectiva, i ha d’arribar a tots els pobles i ciutats de Catalunya “perquè totes les persones puguin viure-hi amb llibertat i dignitat”
La declaració alerta que l’extrema dreta és una amenaça davant dels drets conquerits, i fa una crida col·lectiva a “sentir com a pròpia la defensa dels drets LGBTI+, perquè totes les persones som igual de diferents”

0
145
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

El Govern de la Generalitat de Catalunya ha aprovat la Declaració Institucional del Dia Internacional de l’Orgull o per a l’Alliberament LGBTI+, que se celebrarà el proper 28 de juny amb l’objectiu de reivindicar el dret de lesbianes, gais, bisexuals, trans i inter-sexuals a poder viure amb igualtat de drets i lliures de discriminacions i violències.

La data commemora els fets de Stonewall de 1969, a la ciutat de Nova York, que van significar l’inici del moviment pels drets de les persones LGBTI+ arreu del món. Unes mobilitzacions que van arribar a Barcelona el 26 de juny de 1977, amb la celebració de la primera manifestació del col·lectiu LGBTI+ del sud d’Europa en protesta per la llei de perillositat social.

La declaració institucional d’enguany reivindica que “la lluita pels drets LGBTI+ no es limita a un sol dia de l’any, sinó que ha de ser un exercici quotidià, individual i col·lectiu, que es propagui per totes les nostres ciutats, pobles i viles, perquè totes les persones puguin viure-hi amb llibertat i dignitat”. Per això, el text recorda que tothom dret a “sentir-se segur, respectat i inclòs en la seva comunitat, en els seus entorns quotidians, des de la ciutat més gran al poble més petit del país”, així com “a poder accedir a recursos i serveis especialitzats, visqui on visqui”.

En aquest context, el document recull el compromís del Govern i del conjunt d’institucions catalanes per “mantenir l’aposta per les polítiques que garanteixin els drets LGBTI+ i combatin l’LGBTI-fòbia, per continuar avançant en el reconeixement legal d’aquests drets, per reforçar encara més la Xarxa de Serveis d’Atenció Integral LGBTI arreu de Catalunya, i per treballar plegades i amb la màxima aliança amb les entitats LGBTI+”.

Davant el creixement de l’extrema dreta que amenaça amb fer retrocedir uns drets que han costat molt de conquerir, el text fa una crida a tota la ciutadania a unir-se en la missió col·lectiva de “sentir com a pròpia la defensa dels drets LGBTI+, perquè totes les persones som igual de diferents”.La crida s’estén a aconseguir “que els nostres carrers, escoles, centres de treball, espais d’oci i llars siguin llocs on tothom pugui viure amb dignitat i orgull”, i a fer “del nostre país un model de llibertat i un far d’esperança per a les comunitats LGBTI+ d’arreu del món”.

Publicitat