Sant Andreu de la Barca es manté, des de l’any 2021, en el top20 dels ajuntaments capdavanters en transformació digital i govern obert

0
61
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

La IX edició dels Reconeixements Administració Oberta als ajuntaments i consells comarcals que atorga anualment el Consorci Administració Oberta de Catalunya (AOC) va reconèixer els ens capdavanters en transformació digital i govern obert.

Enguany van estar guardonats amb un dels Reconeixements Administració Oberta 100 ens locals catalans repartits en set categories d’acord amb el nombre d’habitants dels municipis i la seva naturalesa.

Sant Andreu de la Barca és manté en el top 20, des de l’any 2021, dels ajuntaments capdavanters en transformació digital i govern obert, dels ens locals d’entre 20.001 a 50.000 habitants, amb una puntuació de 73 sobre 100

Aquests reconeixements es donen en base a l’Índex de Maduresa Digital (IMD) que elabora l’AOC i que es determina a partir de l’anàlisi d’uns indicadors objectius, les dades d’ús dels serveis AOC i de l’anàlisi dels webs de 947 ajuntaments i 42 consells comarcals.

D’aquesta manera les administracions locals tenen a la seva disposició informació rigorosa per conèixer el seu estat de situació, els seus punts forts i els àmbits de millora. També es poden fer comparacions amb altres administracions similars o bé amb les que lideren la transformació digital.

L’IMD és una iniciativa única i innovadora, tant a nivell estatal com internacional, que permet avaluar amb rigor el grau de maduresa de la transformació digital d’un ens públic. Els índexs que mesuren el desenvolupament del govern digital a nivell autonòmic o estatal no són apropiats per avaluar les dades a nivell local i, a més, es basen en enquestes o dades estadístiques, mentre que l’IMD utilitza dades obertes públiques i objectivables.

Publicitat