“Els jutges del TSJC han decidit que han de dir ells com s’organitza el sistema lingüístic de l’educació”, Anna Simó, consellera d’Educació

0
332
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Des de Sant Andreu de la Barca, on la titular d’Educació ha visitat una activitat lingüística dins del Pla Educatiu d’Entorn de la ciutat, Simó ha mostrat aquest migdia la seva “crítica més absoluta a que hi hagi jutges del TSJC que escoltin més el que digui una associació que un consens social majoritari al país”.

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha afirmat que “hi ha jutges del TSJC que han decidit que, tot i no tenir funcions legislatives ni executives, han de dir ells com s’ha d’organitzar el sistema lingüístic de l’educació catalana”. Simó ha reaccionat així a la interlocutòria coneguda aquest divendres, per la qual el TSJC ha suspès cautelarment el Decret 91/2024, de 14 de maig, del règim lingüístic del sistema educatiu no universitari. El Govern presentarà un recurs de reposició davant d’aquesta interlocutòria, segons ha anunciat la consellera.

“La tasca que es vol arrogar el TSJC ens pertoca al Parlament i al Govern”, ha reblat, tot afirmant que la interlocutòria “fa apreciacions que van molt més enllà de les jurídiques, esperables d’un tribunal. Els jutges s’extralimiten en les seves funcions, com aquest tribunal fa temps que fa”.

Durant la visita institucional que la consellera ha fet a Sant Andreu de la Barca i on ha valorat la decisió del TSJC, Simó ha visitat el Teatre Núria Espert i ha fet un recorregut per les activitats del taller lingüístic d’estiu “Fem un Curtmetratge”, una activitat que vol apropar als joves d’entre 12 a 16 anys la llengua catalana a través de diferents disciplines artístiques, i millorar la presència i l’ús social de la llengua catalana. Aquest taller forma part de la programació del “Expressar’t”, el casal d’estiu gratuït que ha impulsat l’Ajuntament dins del Pla Educatiu d’Entorn.

 

Publicitat