La consellera d’educació, Anna Simó, visita el taller lingüístic del pla educatiu d’entorn de Sant Andreu de la Barca

S’hi fan activitats de rap, grafitis, fotografia i jocs de llengua per fomentar l’ús del català com a llengua compartida i de cohesió
La ciutat ha rebut 73.000 euros de dotació econòmica per finançar les activitats del PEE del curs 2023-2024

0
141
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

La consellera d’Educació, Anna Simó Castelló, ha visitat aquest matí el taller lingüístic que s’imparteix a Sant Andreu de la Barca de l’1 al 10 de juliol, en el marc del Pla Educatiu d’Entorn (PEE) de la ciutat. Aquest casal d’estiu gratuït té la finalitat de millorar la presència i l’ús social de la llengua catalana com a llengua compartida i de cohesió, en un marc de respecte i valoració de la diversitat lingüística. Es treballa de manera transversal per adquirir competències bàsiques mitjançant diferents disciplines: el rap, la dansa hip-hop, els jocs de llengua, els grafitis, la fotografia, el curtmetratge i la música.

Hi participen quinze joves d’entre dotze i setze anys, majoritàriament d’entorns no catalanoparlants. Alguns d’ells tenen dificultats per expressar-se oralment i són perfils valorats com a vulnerables pels instituts on estudien.

Aquests joves poden gaudir de les activitats que desenvolupen les sis empreses contractades, que són especialistes en diferents matèries o temàtiques. Cadascuna ofereix un o dos talleristes per al desenvolupament de l’activitat concreta, que s’afegeixen als monitors que exerceixen de referents de grup.

L’activitat de rap inclou una introducció al hip-hop, un petit espai de creació literària i un projecte que acaba desembocant en la interpretació d’una cançó produïda conjuntament per tot el grup de joves, amb una temàtica pactada. L’activitat de grafitis té l’objectiu de fer una pintada artística en un mur del municipi, en el qual es plasmi una paraula o una frase relacionada amb el rap creat en l’activitat anterior. El projecte fotogràfic promou que els joves coneguin elements, monuments i llocs d’interès del municipi gràcies a la fotografia. L’activitat de jocs de llengua s’imparteix per mitjà de dinàmiques de joc en llengua catalana amb reptes motivadors i materials diversos, incloent-hi el moviment com a part del joc. Dos talleristes especialistes en ball urbà hip-hop proposen una activitat específica de dansa i, finalment, un taller de promoció de la llengua i la disciplina artística proposa diferents activitats: la creació d’un curtmetratge; jocs de llengua amb paraules soltes, mímica i sons, i jocs de llengua amb música.

Publicitat