Desmantellen a Sant Andreu de la Barca un centre internacional de tràfic de de drogues

▪ Se han intervenido 460 kg de marihuana y 85 de hachís y se ha detenido a quince personas de diferentes nacionalidades
▪ La organización criminal estableció su centro logístico en un taller mecánico en Sant Andreu de la Barca, actividad que servía como ‘pantalla’ para ocultar su verdadero propósito
▪ Producían la marihuana en España y la distribuían a Francia Alemania y Polonia

0
4830
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Agents de la Guàrdia Civil, dels Mossos d’Esquadra i de la Policia Nacional van desenvolupar el passat dia 15 l’operació “Delos”, desarticulant completament una organització criminal establerta a Catalunya i dedicada al tràfic internacional de marihuana.

L’operatiu policial es va saldar amb la detenció de quinze persones com a presumptes autors dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

La investigació va començar a l’abril de l’any passat a l’haver sospites que en una nau industrial de Sant Andreu de la Barca (Barcelona), s’estaven duent a terme activitats relacionades amb el narcotràfic.

Els tres cossos policials tenien informacions coincidents sobre l’activitat delictiva que podria estar tenint lloc en aquesta nau industrial per la qual cosa es va fusionar la informació unint esforços i constituint un equip de treball conjunt.

Modus operandi

L’organització criminal tenia la seva seu central d’operacions en un taller mecànic de Sant Andreu de la Barca amb el propòsit d’aparentar normalitat i desviar l’atenció de les seves activitats delictives.

Aquest establiment també servia com a magatzem de la droga ja processada, així com centre de pesatge, terminal de càrrega i ocultació a bord de camions. Des d’allà sortien a d’altres països europeus, especialment a França, Alemanya i Polònia, per al seu lliurament als compradors de la mercaderia.

Aquesta organització es dividia en tres subgrups, dos d’ells integrats per persones alemanyes i holandeses d’origen àrab que s’encarregaven de contactar amb proveïdors de marihuana en diferents zones com Sant Cosme, la Mina, Gavà, Viladecans i Tarragona, amb els quals negociaven i comprovaven la qualitat de la droga que adquirien, la qual era emmagatzemada i enviada posteriorment en camions a Alemanya i Països Baixos.

El tercer grup estava compost per espanyols i marroquins, dedicat a el cultiu de les plantacions de marihuana, a la intermediació amb els proveïdors i a l’administració del taller mecànic de Sant Andreu de la Barca, on envasaven al buit la droga per al seu transport i distribució.

Fases d’explotació

Al mes de desembre de 2020 és interceptat a la Jonquera un transport de l’organització amb destinació a l’estranger, un camió que ocultava al seu interior 146 kg de marihuana processada. Ja al març d’aquest any són intervinguts altres 112 quilos de droga en dos remeses de 76 kg i 36 kg, una a Manlleu i una altra a Sant Cugat de Vallès, que eren transportades en camions en direcció a França.

Aquestes intercepcions van permetre que es produïssin al seu torn les quatre primeres detencions de l’operació, els conductors dels transports, tres d’ells van ingressar a la presó.

Durant la complexa investigació es va obtenir la informació necessària per detectar els punts de proveïment i tota la xarxa logística que aquesta xarxa delinqüencial -amb gran capacitat operativa-, havia desplegat per Catalunya, fonamentalment punts de conreu, ‘guarderies’ ‘de la droga i domicilis dels integrants de l’organització.

Finalment i per tal d’assolir tots els objectius de l’operació, des de primeres hores de la matinada de dijous dia 15 es va dur a terme un operatiu policial, tutelat pel Jutjat Instrucció número 6 de Martorell, en el qual es van realitzar 11 registres en diferents localitzacions de Barcelona, ​​Sant Andreu de la Barca, l’Hospitalet de Llobregat, Sant Vicenç dels Horts, Gelida, Esparraguera, Castellbisbal i Blanes.

Els registres van concloure amb la intervenció de 200 kg de marihuana processada, 1.000 plantes en diferents estadis de creixement, 85 d’haixix, 106.000 euros, vuit cotxes, tres camions, una pistola de balins que simulava ser una arma de foc real, balances, estris per a la manipulació i envàs de la droga, documentació i dispositius electrònics i amb la detenció d’onze persones per la suposada comissió dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal.

Resultat de l’operació

L’operació “Delos” conclou amb la desarticulació del tot d’aquesta important organització criminal dedicada a la fabricació i tràfic de drogues.

Han estat detingudes quinze persones de nacionalitats espanyola, marroquina, iranià, polonesa i búlgara, per la presumpta comissió dels delictes de tràfic de drogues i pertinença a organització criminal i una investigada, entre els quals es troben els capitostos, els subministradors de la droga i els transportistes. En el seu conjunt són veïns de Barcelona, ​​l’Hospitalet de Llobregat, Esparreguera, Castellbisbal, Sant Vicenç dels Horts i Blanes.

L’operació ha estat portada a terme per agents de la Unitat de Policia Judicial de la Zona de la Guàrdia Civil de Catalunya, de la Divisió d’Investigació Criminal i de l’ABP de Martorell dels Mossos d’Esquadra, i de la Brigada Provincial de la Policia Judicial de Barcelona i UDICO Central de Policia Nacional.

 

Informació i imatges: Guàrdia Civil

Publicitat