L’àrea metropolitana de Barcelona rebrà 81M€ en subvencions al transport públic, provinents del Govern central

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat remarca el fort compromís del govern de Pedro Sánchez amb el transport públic i el món local.

0
117
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram
Hemeroteca

El primer secretari del PSC del Baix Llobregat, Antoni Poveda, ha aplaudit que el govern central aprovés aquest dimarts una subvenció de 433,9 milions d’euros perquè les administracions locals puguin pal·liar el dèficit del transport públic que es va produir l’any passat degut a les restriccions de mobilitat adoptades per frenar l’avenç del coronavirus.

En aquest sentit, l’objectiu d’aquesta nova aportació econòmica de l’executiu central és revertir la davallada d’ingressos que va patir el món local en matèria de transport públic a causa de la baixada d’usuaris.

Tal com va anunciar el govern central, dels gairebé 434 milions d’euros destinats a les administracions locals, 97,5 es repartiran entre 90entitats públiques catalanes.
L’Àrea Metropolitana de Barcelona, dela qual en formen part un gruix important dels municipis de la comarca, rebrà un total de 81,6 milions d’euros.

Per tot plegat, Poveda, que també és el vicepresident de Mobilitat, Transport i Sostenibilitat de la institució metropolitana, ha agraït el fort compromís del govern de Pedro Sánchez amb el transport públic i amb les administracions municipals i supramunicipals, i ha afirmat que aquesta nova aportació econòmica de l’executiu central és “important per fer front a tota la recuperació del transport públic a la metròpolis de Barcelona.” El primer secretari de la federació baix llobregatina també ha dit que “continuarem treballant per cobrir els recursos necessaris en el transport públic”.

La quantitat econòmica adjudicada a cada municipi s’ha efectuat en base als ingressos de l’any 2019 en transport públic.

Publicitat