L’AMPA de l’escola Joan Maragall reclama una solució, urgent, per la reparació de la calefacció del centre

0
692
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Foto: AMPA Joan Maragall

Situació complicada a l’escola Joan Maragall, l’escola té la calefacció inoperativa, la direcció del centre va avisar a l’ajuntament el passat mes de juliol, el consistori es l’encarregat del manteniment de les instal·lacions.

Vist el problema, valorada la solució, i donat l’import que comporta la reparació, 45.000 euros, des del consistori se li va demanar a la Generalitat, que és la responsable de les inversions al centre, la reparació de la caldera, segons el consistori, “al mes de setembre va anunciar (La Generalitat) que no faria i que va assumir l’Ajuntament.”,  es quan, donat  l’elevat import de la reparació, el consistori comença una licitació per poder adjudicar-la a l’empresa que guanyi el concurs de la reparació i això té uns terminis “que les administracions públiques no es poden saltar”.

L’AMPA i pares i mares d’alumnes de l’escola Joan Maragall han convocat aquest mati una concentració a l’ajuntament per reclamar la reparació urgent de la calefacció de l’escola.

A dia d’avui l’AMPA informa “que els nens/es i professors/es han d’anar abrigats ja que la temperatura de les classes esta al voltant dies 10/13 graus.”

Durant la reunió mantinguda a la sala de plens per l’alcaldessa de Sant Andreu , Ana Alba, amb pares i mares d’alumnes del centre, aquesta ha volgut recordar que ha reclamat a la Generalitat per “activa i per passiva” les inversions necessàries als centres educatius de la ciutat, també ha recordat que el consistori està obligat al manteniment però no a les inversions, i aquesta reparació i donada l’antiguitat de la instal·lació, requereix una inversió més enllà d’un manteniment.

En un comunicat enviat avui mateix, Alba ha reclamat a la Generalitat que inclogui als centres educatius de Sant Andreu en les inversions anunciades de 102 milions d’euros que té previst invertir per millorar l’eficiència energètica i el confort tèrmic dels centres educatius.

De forma temporal, l’ajuntament a comprat, expressament, 8 calefactors per poder mantenir les classes calentes fins la reparació total de la caldera i les seves instal·lacions.

Des de l’AMPA del Joan Maragall, la seva presidenta, Sonia Oulego, ha dit a Sant Andreu TV que si dimecres no hi ha una solució efectiva, demanaran al consistori “que habilitin un lloc on hagi calefacció pels nens/es”.

Així mateix i donada la situació actual de manca d’inversions per part de la Generalitat als centres educatius de la ciutat, Alba ha demanat també la implicació dels pares i mares per poder fer força conjunta davant possibles mobilitzacions per que el govern de la Generalitat faci les inversions necessàries als centres educatius, segon fonts municipals, la proposta “ha estat ben acollida per pares i mares.”

Publicitat