Els experts obren la porta al confinament total mentre des del Departament d’Educació confirmen que les escoles obriran demà com està previst

0
525
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Els experts en medicina preventiva i Epidemiologia com la cap de l’hospital de la Vall d’Hebrón, Magda Campins, obre la porta a un confinament total, com el de març i abril, si el risc de contagis i hospitalitzacions continua a l’alça com esta anant en els darrers dies.
Així ho ha declarat al FAQS de TV3, on aquesta tercera onada està patint xifres de 350 ingressats.

Si continuen les xifres creixent, en pocs dies podríem estar en unes 700 persones a les UCIS, això significaria que s’haurien de posposar atencions programades, també trasplantaments, Campins fa una crida a la ciutadania que no es relaxi amb l’arribada de la vacunació, ja que no hi haurà immunitat de grup fins que el 70% de la població estigui vacunada.

Unes eleccions, les del 14 de febrer que podrien estar en perill, la taula de partits es reunirà en breu i en pocs dies podríem saber definitivament si es continua amb les eleccions com està previst, o s’ajornen o suspenen, ja que segons Campins, no seria reposable mantenir la data del 14 de febrer per dur-les a terme.

El volum de gent que aniria a votar i les interaccions presencials comportaria un perill potencial per elevar els contagis i les conseqüències derivades de la decisió de mantenir-les.

Les escoles obriran com està previst

El conseller d’educació Josep Bargalló, ha dit que les escoles obriran demà dilluns com estava previst, no obrir les escoles implicaria problemes “més contundents i evidents”.

Durant la passada setmana la Generalitat no s’ha plantejat en cap moment ajornar l’obertura de les escoles, tot i les males dades epidemiològiques que tenim, així ho ha declarat a RAC1

Segons ha afirmat el conseller, la Generalitat escolta «totes les opinions» i ha admès que «científicament hi ha incerteses i n’hi haurà mentre duri la pandèmia». «Els problemes de no obrir són molt més evidents i molt més contundents que els d’obrir», ha comentat.

Publicitat