L’Ajuntament de Castellví de Rosanes limita l’ús de l’aigua al veïns

0
435
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

L’ajuntament de Castellví de Rosanes ha emes un ban on indica les limitacions que imposa, donades per l’ACA, agencia Catalana de l’Aigua, als veïns i veïnes, amb motiu de l’alerta de sequera en la que es troba el municipi, unes mesures que es va establir el novembre passat.

Segons ha fet públic el consistori, el passat mes de novembre va entrar en vigor la situació d’Alerta per sequera, que va comportar l’inici d’un seguit de restriccions en l’ús d’aigua que afecten els veïns i veïnes de Castellví de Rosanes.

Els principals impactes en les limitacions afecten l’ús d’aigua en jardins, terrasses i piscines.

Fins a nova ordre, cada persona disposa de 250 litres d’aigua al dia.

Reg de jardins: dos dies per setmana, segons el número de casa
El reg dels jardins particulars està limitat a dos dies per setmana, com a màxim. I sempre s’ha de fer en horari nocturn de 20 a 08h i amb la mínima aigua imprescindible.

Les cases amb numeració parella o sense numeració tenen permès regar els dimecres i dissabtes, mentre que les finques amb número senar poden regar només els dijous i diumenges.

 

Límits en l’ús d’aigua per a piscines: no es poden omplir
L’aigua potable està prohibit fer-la servir per omplir piscines, i només hi ha dues excepcions a la norma.

Si la piscina s’acaba de construir sí que es podrà omplir per primer cop, de forma excepcional. I en cas que es tingui una piscina amb recirculació, es pot fer una petita omplerta per compensar l’aigua que s’ha evaporat, netejar els filtres i garantir-ne la qualitat sanitària.

En la resta de casos no és permès l’ús d’aigua per omplir ni total ni parcialment les piscines.

Si es té una font ornamental al jardí, tampoc es pot fer servir aigua potable per omplir-la.

Neteges de cotxes i patis: no es poden fer amb mànega
A l’hora de netejar paviments, patis i terrasses, resta prohibit fer-ho amb mànega. Caldrà que s’escombrin i si estan molt bruts, fregar-ho amb galleda i pal de fregar, tal com faríem dins de casa.

Els cotxes tampoc es poden rentar amb una mànega al jardí. A casa, com a molt es pot fer servir una galleda amb aigua per rentar miralls i vidres per garantir la visibilitat.

Si el vehicle està molt brut i s’ha de rentar sencer, s’haurà d’anar a un establiment especialitzat amb sistemes de recuperació d’aigua.

Si la sequera persisteix les mesures poden fer-se encara més restrictives. Actualment els pantans de les conques internes catalanes estan al 28% de la seva capacitat i la situació pluviomètrica és de sequera extrema.

Publicitat