La tercera edició de la Festa Lila, d’ERC, es va celebrar a Sant Andreu de la Barca

Aquest passat diumenge, Esquerra Republicana del Baix Llobregat va celebrar, a la nostra ciutat, la tercera edició d ela Festa Lila, segons Esquerra la festa va reunir unes 200 persones.

0
289
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Foto: ERC

Durant l’acte es va comptar amb un parlament de Raquel Sans, vicesecretària general de Feminismes i LGTBI d’Esquerra Republicana i una de les portaveus de la formació, que va carregar contra les veus de la ultradreta que critiquen els avenços feministes i nacionals com l’amnistia. “Ens tenen por perquè defensem una societat millor”, va dir. Sans també va destacar la feina que s’està fent des de la Generalitat de Catalunya en matèria feminista: “Vam obrir camí amb l’impuls de l’Institut Català de les Dones i ara estem transformant el país amb la creació de la primera conselleria d’Igualtat i Feminismes”.

Ainoa Olza, secretària de Feminismes d’ERC Baix Llobregat i l’Hospitalet va explicar que la lluita feminista és una prioritat de l’organització republicana perquè “el feminisme  tracta de construir una societat on tothom tingui més drets, on tothom hi guanyi” i va agrair l’èxit de la convocatòria a l’Assemblea de Dones del Baix Llobregat i l’Hospitalet.

El nucli central de la 3a Festa Lila va ser l’homenatge a diverses dones de la comarca que han contribuït a obrir camí en la lluita feminista, social o nacional, un exercici per donar a conèixer dones referents dels nostres pobles i barris.

Foto: ERC

Entre les persones homenatjades hi ha hagut des de primeres regidores dones en l’època de la 2a República, com Caterina Casas de Molins de Rei o Justa Goicoechea de l’Hospitalet de Llobregat; les exalcaldesses Maite Aymerich de Sant Vicenç dels Horts o Montserrat Febrero de Corbera de Llobregat; referents socials com l’activista antifranquista Montserrat Ortiz de Vallirana, la sindicalista Maria Ros de Sant Boi de Llobregat o la represaliada Teresa Vidal de Cornellà; així com la primera diputada  d’ERC, Carme Porta, d’Esplugues, i la primera consellera d’ERC, Anna Simó, de l’Hospitalet de Llobregat.

Publicitat