L’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, ha rebut, de la Diputació de Barcelona, estudis de provisió de banda ampla

0
299
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

La Diputació de Barcelona ha fet públic que ja ha enviat a l’Ajuntament de Sant Andreu de la Barca, estudis de provisió de banda ampla per impulsar la connectivitat d’alta velocitat a aquests municipis de la província.

Aquests estudis proposen l’estratègia de planificació del desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en aquests municipis, d’acord amb els interessos de connectivitat dels ajuntaments i tenint en compte el marc regulador vigent. Concretament, l’estudi de Sant Andreu de la Barca analitza la connectivitat de les empreses del polígons industrial Nord-Est.

Els estudis de provisió de banda ampla són un instrument essencial per a municipis de fins a 50.000 habitants perquè defineixen una estratègia que permet a l’ajuntament governar, de forma coherent i ordenada, el desplegament de les infraestructures de telecomunicacions en el seu municipi, prioritzant equipaments públics, polígons industrials, nous sectors de planejament i elements que facilitin la implementació de serveis smart city.

Estendre la connectivitat d’alta velocitat arreu del territori és una de les actuacions prioritàries de la Diputació de Barcelona, ja que les infraestructures de telecomunicacions promouen la cohesió territorial, la competitivitat econòmica dels municipis i el benestar dels seus habitants. Cal tenir en compte que la digitalització del territori només es pot garantir amb la connectivitat i l’accés als serveis de banda ampla de tots els municipis.

La Diputació de Barcelona elabora els estudis de provisió de banda ampla en col·laboració amb el Consorci Localret.

Aquests estudis de provisió de banda ampla de la Diputació de Barcelona responen als Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS), números 9 “Industria, innovació i infraestructures”, 11 “Ciutats i comunitats sostenibles” i 16 “Pau, justícia i institucions sòlides”. Els 17 ODS van ser proclamats per l’Assemblea General de Nacions Unides el 25 de setembre de 2015 i formen part de l’agenda global per a 2030. La Diputació de Barcelona n’assumeix el compliment i desplega la seva acció de suport als governs locals de la província d’acord amb aquests ODS.

Publicitat