Podemos reclama, a l’alcaldessa Ana Alba, mobilitzacions

0
312
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Foto: Podemos

La situació per la que està passant l’escola Joan Maragall, amb la calefacció espatllada, ha estat la gota que ha fet vesar el got, la formació morada ha reclamat a l’alcaldessa de Sant Andreu Ana Alba, que inici mobilitzacions per exigir a la Generalitat que inverteixi en millores en els centres educatius de la ciutat.

Ana Alba, ha recordat, durant una reunió mantinguda amb una representació de pares i mares de l’escola que, encara que el manteniment dels centres educatius pertany al consistori, les inversions han de anar a càrrec de la Generalitat de Catalunya.

Així mateix des de Podemos Sant Andreu han demanat a Ana Alba que “convoqui la Comissió del Consell Escolar de Ciutat i una comissió amb totes les AMPAS de les escoles de primària per a iniciar un procés de mobilitzacions amb l’objectiu de reclamar al Departament d’Educació de la Generalitat la inclusió immediata de les escoles de Sant Andreu de la Barca al Pla director d’infraestructures educatives per a la millora de l’eficiència energètica i del confort tèrmic dels centres educatius del que, a hores d’ara, les escoles de la nostra ciutat estan excloses.”

Per Podemos, la situació que està patint l’escola es motiu d’actuació urgent per solucionar el tema i no entenen “com s’ha arribat a la situació extrema en què l’alumnat i els professionals del centre han de romandre a l’escola amb temperatures entre els 8Cº i 13Cº escalfant-se amb 8 radiadors elèctrics de forma provisional”, subministrats per l’ajuntament de Sant Andreu.

Des de Podemos, asseguren que “no pararem fins que es solucioni el problema. Instem tota la comunitat educativa de la ciutat i, especialment les famílies i les AMPAS, a participar en el procés de reclamació; al govern de la ciutat perquè el lideri i, al govern de la Generalitat, perquè garanteixi les inversions necessàries a les totes les escoles de la nostra ciutat.”

Dins la inversió anunciada pel President de la Generalitat, Pere Aragonès per la millora de l’eficiència i confort tèrmic dels centres educatius, per més de 102 milions d’euros a 294 centres educatius, cap dels 294 està ubicat a Sant Andreu.

Al Baix Llobregat, dels 102 milions d’euros,  la Generalitat invertirà 12.120.605 euros en 48 actuacions ( https://govern.cat/salapremsa/notes-premsa/461862/president-aragones-anuncia-inversio-102-milions-deuros-millorar-leficiencia-energetica-confort-termic-dels-centres-educatius ), i no 12.000€ com indica, erròniament, el comunicat de Podemos.

La reparació de la caldera i la instal·lació de la calefacció de l’escola Joan Maragall, davant la negativa de la Generalitat a dur-la a terme, es farà càrrec l’ajuntament de Sant Andreu de la Barca, el que suposarà una despesa de 45.000 euros, està previst que l’empresa adjudicatària de la reparació comenci a treballar entre dilluns i dimecres vinent.

Podeu veure les noticies relacionades amb el tema:
http://www.santandreutv.com/noticies/?p=4270
http://www.santandreutv.com/noticies/?p=4275

Publicitat