Protecció Civil Catalunya activa el pla INUNCAT en fase d’alerta

0
290
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

Segons ha comunicat el CECAT, Centre de Coordinació Operativa de Catalunya, Protecció Civil Catalunya ha activat el pla INUNCAT en fase d’alerta, així mateix Sant Andreu de la Barca també ha activat el pla especial per aquests casos contemplat en el DUPROCIM.

Segons el comunicat del CECAT, durant aquesta nit i matinada es pot superar el llindar d’intensitat dels 40 mm / 30 minuts al litoral de les comarques del Tarragonès, Baix Penedès i Garraf, tot i que és poc probable.
Segurament la precipitació es quedarà a mar, però en cas que entri a la costa, la intensitat dels xàfecs pot ser torrencial.
De cara a les previsions de demà dimecres 12 de juny, es manté la previsió d’intensitat a la zona avisada, tot i que durant la franja de les 12h a les 18h s’han afegit comarques que es poden veure afectades per les pluges. La distribució geogràfica del fenomen dins la zona avisada és extens.
Els xàfecs sovint aniran acompanyats de tempesta i localment de calamarsa i pedra.

Consells d’autoprotecció per a la ciutadania

Tingueu ben presents els consells davant fortes pluges que podeu trobar a interior.gencat.cat/inundacions

  1. Cal evitar els desplaçaments en vehicle i aparcar en rieres o punts subterranis inundables. No s’han de creuar mai rius o rieres si baixen amb aigua, sobretot a les zones on s’esperen intensitats i acumulacions més importants.
  2. Cal circular preferentment per les rutes principals i les autopistes, moderar la velocitat i mantenir les distàncies de seguretat.
  3. Si us sorprenen precipitacions a la muntanya, dirigiu-vos a punts enlairats que estiguin lluny dels marges de rius i de les lleres de barrancs, rambles o torrents.
  4. Si us sorprenen precipitacions importants quan sou a casa: no baixeu a les zones inundables com ara el soterrani, el garatge, etc.; no deixeu fora objectes o mobles que l’aigua pugui arrossegar; poseu els animals domèstics, els aliments, l’aigua potable, els documents importants, els objectes de valor i, sobre tot, els productes perillosos (com ara verí per a les rates, dissolvents, etc.) en llocs alts i protegits.

 

Publicitat