Sant Andreu no inclou cap refugi climàtic dins la nova actualització de l’AMB

0
523
Vols ser el primer a rebre les últimes notícies del que passa a Sant Andreu de la Barca? Clica aquí per subscriure't al nostre canal de Telegram

A causa dels efectes del canvi climàtic, que impacten de manera especialment greu a la zona mediterrània, els darrers dos estius han estat els més càlids de la història de Catalunya i, segons els pronòstics, aquest proper estiu la temperatura continuarà ascendint. L’Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) afirma que hi ha entre un 70 % i un 100 % de probabilitats que aquest estiu sigui més calorós que el de l’any passat. Per aquest motiu, els equipaments per adaptar-se a aquestes temperatures són clau.

L’Àrea Metropolitana de Barcelona ha comunicat que la xarxa de refugis climàtics es dobla aquest 2024 amb més d’un centenar de nous espais.
Dins l’actualització que ha fet l’AMB, no es troba Sant Andreu d ela Barca, encara que a la nostre ciutat s’activen refugis, quan escau, com la piscina municipal de Can Salvi, la Biblioteca o el mateix teatre Núria Espert, aquests refugis no s’han inclòs dins la xarxa de l’Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB).

Durant l’any 2024, els municipis metropolitans han incorporat a la xarxa metropolitana de refugis climàtics (XMRC) 111 nous espais amb les condicions adients. Amb els ja existents l’estiu del 2023, actualment té un total de 186 refugis climàtics (53 parcs, 115 equipaments i 18 piscines), que estaran actius durant els mesos de més calor en 24 municipis metropolitans. Els refugis de la XMRC donaran cobertura a 556.181 persones vulnerables que es troben a 10 minuts caminant, una xifra que representa el 84 % de la població dels municipis que integren la xarxa, i un 76 % del total de la població (sense considerar la xarxa de Barcelona, que cobreix el 97 % de la seva població).

Guille López, Conseller Delegat d’Acció Climàtica de l’AMB, destaca que “en un context d’emergència climàtica, és prioritari que la ciutadania de l’àrea metropolitana, especialment aquella amb un grau més alt de vulnerabilitat, i que no té accés a espais privats amb aire condicionat, disposi d’aquests refugis. La xarxa contribueix a millorar la salut de les persones, mitigant els efectes negatius de les altes temperatures”.

Refugis, del Baix Llobregat, que formen part de la XMRC l’estiu del 2024

Per municipis:
Castelldefels: 2 refugis exteriors (parcs) i 5 refugis interiors (equipaments)
Cornellà de Llobregat: 4 refugis exteriors (parcs), 14 refugis interiors (equipaments) i 3 piscines
Esplugues de Llobregat: 1 refugi exterior (parc)
Pallejà: 1 refugi exterior (parc) i 2 refugis interiors (equipaments)
El Prat de Llobregat: 1 refugi exterior (parc)
Sant Boi de Llobregat: 4 refugis exteriors (parcs), 4 refugis interiors (equipaments) i 1 piscina
Sant Feliu de Llobregat: 3 refugis exteriors (parcs), 6 refugis interiors (equipaments) i 1 piscina
Sant Joan Despí: 2 refugis exteriors (parcs), 7 refugis interiors (equipaments) i 1 piscina
Sant Just Desvern: 1 refugi exterior (parc) i 5 refugis interiors (equipaments)
Sant Vicenç dels Horts: 2 refugis exteriors (parcs), 4 refugis interiors (equipaments) i 1 piscina
Santa Coloma de Cervelló: 1 refugi exterior (parc), 2 refugis interiors (equipaments) i 1 piscina
Viladecans: 2 refugis exteriors (parcs) i 1 refugi interior (equipament)

Publicitat